Interviews

Ronald Bruinsma

Managing Partner

Als je samen maanden in een war room voor een opdrachtgever in de financiële sector kunt werken, dan kun je ook samen een bedrijf leiden. Dat was de gedachte van managing partners Ronald Bruinsma en Steven Frisart. We zagen een behoefte aan het structureel oplossen van tijd- en geldrovende problemen binnen de IT. Dat was het begin van iCiber.

Met automatisering van diverse handmatige processen zorgt het iCiber-team voor structurele tijdsbesparing en daarmee kostenbesparing voor het MKB+.

Een goede werkgever trekt goed personeel

Als managing partner houd ik me binnen iCiber bezig met de technische architectuurkant van automatisering. Het opzetten van de omgeving en

daarmee ook het klantcontact. Ook HR behoort tot mijn takenpakket. Het coachen en stimuleren van jonge medewerkers vind ik erg leuk. Ze begeleiden en het beste uit hun capaciteiten halen. Goede werkgevers trekken tenslotte goed personeel. Dat is ook meteen de grootste uitdaging voor iCiber, het vinden van personeel. We hebben veel te bieden: uitdagende opdrachten bij vooraanstaande bedrijven en prima arbeidsvoorwaarden met bijvoorbeeld out-of-the-box-uitjes. Kennisdeling is voor ons een belangrijke pijler. We betrekken onze medewerkers bij de ontwikkeling van het bedrijf en verwachten ook van hen dat ze hun kennis delen. Zo helpen we elkaar verder en maken we elkaar sterker.

Iciber is in 2016 gestart door Ronald Bruinsma en Steven Frisart en sindsdien gegroeid naar 11 medewerkers. ‘We willen een sterk bedrijf met gespecialiseerde medewerkers waar we het MKB+ mee kunnen bedienen. Onze diensten zijn van toepassing in elke branche. We willen groeien naar circa 60 medewerkers.

 

Steven Frisart

Managing Partner

Bij iCiber werken we hard, maar hebben we ook veel lol. Work hard, play hard is een van onze kenmerken. Zowel binnen als buiten Nederland werven we medewerkers die zoeken naar ontwikkelmogelijkheden en een job met vrijheid en zelfstandigheid. De sfeer en cultuur zijn open, medewerkers krijgen volledig zicht in het reilen en zeilen binnen ons bedrijf. Technisch bijblijven is belangrijk, omdat we met de nieuwste technieken werken. iCiber is een groeiend bedrijf, onze medewerkers krijgen allemaal de kans hieraan een bijdrage te leveren.

Bouwen aan een sterk team

Als managing partners vullen we elkaar goed aan. Mijn focus ligt op stakeholder management. Daarnaast begeleid ik onze senior medewerkers. Het geeft mij energie om te bouwen aan een sterk team en het bieden van toegevoegde waarde door te zorgen voor besparing van tijd en geld binnen bedrijven. iCiber heeft de potentie om flink te groeien, maar dat doen we zorgvuldig. We blijven een specialist met een focus op Microsoft-gerelateerde bedrijven en het automatiseren van diensten in de cloud.

Waarmaken wat we beloven

Het aantonen van onze toegevoegde waarde, een team neerzetten met jonge, ambitieuze mensen en hen helpen te groeien, geeft mij energie. Naast bij klanten waarmaken wat we beloven en hiermee enorme besparingen realiseren. Je ziet namelijk vaak bij bedrijven die hun IT ge-outsourced hebben, dat er veel tijd in routinematige zaken gaat zitten, in acties die vaak worden aangevraagd en moeten worden herhaald. Gekwalificeerde medewerkers doen hierdoor steeds hetzelfde. Als je iets handmatig doet en vaak, dan sluipen er snel fouten in. Dit probleem lossen we op door het te automatiseren waardoor de medewerker tijd krijgt voor andere zaken.

Wat kun je allemaal automatiseren?

Meer dan je denkt. E-mail, rechten en schijfruimte voor nieuwe medewerkers of het aanmelden in een HR-systeem bijvoorbeeld. Bij grote organisaties wordt elke dag een aantal checks gedaan, vaak handmatig, bijvoorbeeld het controleren of ergens nog voldoende schijfruimte is. Dit kun je dus ook door een script laten doen die een alert geeft als er onvoldoende ruimte is. Wij zorgen voor een enorme tijdsbesparing door het automatiseren van handmatige processen.  

 

Remko van Iersel 

Managing Partner

iCiber loopt voorop in nieuwe oplossingen ontwerpen en het implementeren hiervan bij onze klanten. Dit gebeurt op een Agile wijze en met een no-nonsense aanpak.

Dit sprak mij zo enorm aan dat ik in 2021 mij als Managing Partner heb aangesloten.

In 2001 ben ik gestart in de software engineering. De jaren daara heb ik mijzelf doorontwikkeld en mijn kennis uitgebreid als (cloud) architect en specialist op de Moderne Werkplek en Cloud infrastructuur. De laatste jaren deed ik mijn kennis en praktijkervaring op in grote outsourcing programma’s in binnen- en buitenland.

Ik ben vastbesloten om nieuwe (cloud) ontwikkelingen toe te passen bij organisaties om hen te laten floreren in deze snel veranderende (IT) wereld. En iCiber met deze klanten verder te laten groeien.  

Fun-tech

Vanuit de technische invalshoek deel ik kennis met onze iCiber collega's en werk ik aan nieuwe ontwikkelingen en technieken.

Techniek moet leuk zijn en blijven. En dat doen we door ons hier steeds in te blijven verdiepen. In het uitgebreide iCiber test-lab verbeteren we ons continue. Lekker bezig zijn met techniek dus!

Wij zien bijvoorbeeld dat er te traditioneel wordt omgegaan met de IT. Veel wordt in organisaties met de hand geïnstalleerd en beheerd. Dit levert op den duur een niet -stabiele IT-omgeving op met alle gevolgen van dien. Leuk in 2000, maar niet meer van deze tijd door het snelgroeiend aantal systemen toenemende complexiteit.

Met Infrastructure As Code ontwikkelen we hybride infrastructuuroplossingen. Dit is een geautomatiseerde omgeving die met zogenoemde geautomatiseerde “pipelines” wordt onderhouden. Dit is voor mij Fun-tech optima forma en echt de toekomst.